ActueelArriva Touring blijft Qliners rijden

Het dagelijks bestuur van het OV-bureau Groningen Drenthe verlengt de openbaar vervoerconcessie voor de Qliners 305 en 314 met een periode van 2 jaar. Arriva Touring blijft deze lijnen verzorgen tot medio december 2017. Door te verlengen benut het OV-bureau de mogelijkheid in het contract om maximaal 2 jaar aan de concessieduur toe te voegen. Dit kan als blijkt dat de vervoerder de concessie goed uitvoert en het gewenste kwaliteitsniveau behaalt.
Arriva Touring verzorgt sinds 2009 twee belangrijke doorgaande busverbindingen, naast de GDconcessie die door Qbuzz wordt verzorgd. Het betreft de snelle verbindingen tussen Drachten en Groningen en tussen Emmen en Groningen.

Arriva Touring is, sinds de start van de concessie in 2009, een goed opererende opdrachtnemer
gebleken. Hierbij is bijvoorbeeld gekeken naar de uitvoering van de dienstregeling, punctualiteit, de vriendelijkheid van de chauffeurs, kwaliteit en netheid van de voertuigen en het verstrekken van reisinformatie. De uitvoeringskwaliteit wordt ook door de reizigers hoog gewaardeerd.

Bijkomend voordeel is dat door deze verlenging de Arriva concessie dezelfde einddatum heeft als de recent verlengde Groningen/Drenthe concessie van Qbuzz, wat financiƫle en praktische voordelen biedt.