ActueelBusdienstregeling geoptimaliseerd

Na de voorjaarsvakantie rijden de bussen in Groningen en Drenthe volgens een verbeterde dienstregeling. Op sommige drukke trajecten gaan extra bussen rijden. Wijzigingen in rijtijden bieden een betere aansluiting op de trein of een andere bus. Zo rijdt tussen Emmen en Groningen in de spits 6 keer per uur een bus. Lijn 68 tussen Winsum, Pieterburen en Leens sluit weer aan op de trein naar en van Groningen.

Het gaat om kleine aanpassingen, als optimalisatie van de nieuwe dienstregeling die op 9 december 2012 is ingegaan.

Het is normaal dat een dienstregeling na een ingrijpende wijziging ‘schoonheidsfoutjes' bevat. Klachten en suggesties van reizigers en chauffeurs daarover zijn verwerkt in de aanpassingen die vanaf 24 februari gelden.

Voorzitter van het OV-bureau Mark Boumans is blij met de flexibiliteit in de busdienstregeling om in te spelen op wensen van reizigers.

Schermen of posters in de bussen attenderen reizigers tijdig op veranderingen. Een volledig overzicht van de wijzigingen in de dienstregeling februari 2013 is beschikbaar op www.qbuzz.nl/gd. De nieuwe vertrektijden zijn vanaf 18 februari beschikbaar op de websites van Qbuzz en 9292.