ActueelNieuwe dienstregeling vanaf 13 december 2015

Op zondag 13 december 2015 wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer, van de treinen van NS en Arriva en een groot deel van het busvervoer.
Een compleet overzicht van de wijzigingen is te vinden op qbuzz.nl/gd. Daarnaast is in de reisplanner ook al de nieuwe dienstregeling op te vragen door een datum in te voeren na 13 december.

De belangrijkste wijzigingen

Qliners

Qliner 300 en 305 (Emmen - Gieten - Groningen): twee extra ochtendspitsritten van Emmen naar Groningen. Op zaterdag en zondag is er vanaf 9 uur ’s morgens een halfuurdienst.
Qliner 309 (Assen - Groningen) gaat op werkdagen tussen 6 en 18 uur minimaal elk kwartier rijden.
Qliner 314 (Drachten - Groningen) krijgt er een spitsrit bij en krijgt extra ritten op zaterdag en zondagmorgen.


Streekbussen

Lijn 12 tussen Winschoten en Bellingwolde rijdt in de avond met een grote bus. De LijnBelBus vervalt hier.
Vanuit Zweeloo (lijn 22 en 27) worden de aansluitingen op de trein in Beilen en Hoogeveen verbeterd.
De dienstregeling van lijn 35 en 48 (Steenwijk – Beilen/Havelte) wordt aangepast.
Lijn 37 en 36 (Hoogeveen – Westerbork/Dieverbrug) krijgen een andere route.
Lijn 54 en 58 worden gecombineerd in een nieuwe lijn 51 via de route Hoofdstation Groningen – Hereweg – Haren – Onnen, op maandag t/m zaterdag overdag twee keer per uur. In de spits rijdt lijn 51 door naar Annen - (Gieten) - Assen.


Stadsbussen

In Assen vervallen de stadslijnen 2, 3 en 5; de lijnen 1 en 4 worden gecombineerd tot lijn 1, Marsdijk - centrum - station - TT-circuit .
De stadsdiensten in Hoogeveen en Meppel vervallen. In Hoogeveen gaat De Bij rijden. Stadsdienst door vrijwillige chauffeurs.
In Emmen wijzigt de route van stadslijn 12, waardoor er een verbinding komt tussen P+R Meerwijk en het centrum. Op lijn 1 t/m 4 komen extra ritten op koopavond.

ovbu018_adv_wijzigingdienstregeling_176x94mm-page2