ActueelVan Omnibus tot Q-link

De bus is al zo'n honderd jaar een vertrouwd verschijnsel op de Groningse en Drentse wegen. In 'Van Omnibus tot Q-link' beschrijft Beno Hofman de geschiedenis van het busvervoer auto-omnibus-onderneming' in 1912 in Onderdendam tot recente initiatieven van het OV-bureau Groningen Drenthe. Het boek is geschreven ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het OV-bureau.

Alle Groningse en Drentse ondernemingen die ooit geregelde lijndiensten verzorgden komen aan bod, waaronder bekende namen als DAM, Goliath, ESA, De Leekster Tak, DABO, Harmanni, GADO, Marnedienst en DVM. Zesentwintig grotere en lang bestaande ondernemingen worden beschreven in 'busbio's' en er is extra aandacht voor buspioniers, zoals Pieter Smith (oprichter van de DAM) en Diderik Jan der Ploeg (oprichter van de GADO en Roland).

Het boek is geïllustreerd met ca. 350 afbeeldingen van (historische) bussen, busstations, bedrijfspanden, dienstregelingen, buskaartjes, enz., vooral afkomstig uit het Nationaal Bus Museum. Het boek kost € 19,50 en is te bestellen via uitgeverij Inboekvorm.

Voorkant boek van Omnibus tot Q-link