ActueelArtikel

20 december 2017

Vanaf 1 januari 2018 is een nieuw dalkortingsproduct voor de OV-chipkaart te koop bij Qbuzz en Arriva: Dalvoordeel Noord-Nederland. Met dit product reizen klanten tijdens daluren in de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe met 40% korting in de bussen van Qbuzz en Arriva. Dalvoordeel Noord-Nederland is ook geldig in de treinen van Arriva in Groningen en Fryslân. Dalvoordeel Noord-Nederland kost € 25 en is 12 maanden geldig.

Korting voor reizen in drie provincies

Dalvoordeel Noord-Nederland is in Fryslân, Groningen en Drenthe doordeweeks geldig in de bussen vóór 7.00 uur en na 9.00 uur. In de treinen van Arriva in Groningen en Fryslân is Dalvoordeel doordeweeks geldig vóór 6.30 uur en na 9.00 uur. In het weekend en op nationale feestdagen geldt Dalvoordeel Noord-Nederland de hele dag.

‘Voordeliger en makkelijker met de bus in héél Noord-Nederland’

Voor Fleur Gräper-van Koolwijk, voorzitter OV-bureau Groningen Drenthe, gaat met Dalvoordeel Noord-Nederland een lang gekoesterde wens in vervulling. “We krijgen regelmatig van reizigers de vraag of de 40/4 korting ook geldig is in Friesland. Met het nieuwe kortingsproduct krijgen OV-reizigers vanaf 1 januari 2018 naast dalkorting in de bussen van Qbuzz ook dalkorting in de Friese bussen van Arriva. En ook voor de Arriva-treinen in Groningen en Friesland geldt de 40% korting tijdens daluren.”

Opvolger 40/4 Qbuzz

Dalvoordeel Noord-Nederland is in Groningen en Drenthe de opvolger van het bekende 40/4 reisproduct. Dit kortingsproduct bood tijdens daluren 40% korting in de bussen van Qbuzz. Vanaf 1 januari 2018 is het 40/4-reisproduct niet meer verkrijgbaar. Reizigers in bezit van een nog lopend 40/4 reisproduct kunnen nog tot 1 februari 2018 tijdens daluren met korting reizen in de bussen van Qbuzz.

Vanaf vrijdag 22 december is meer informatie over Dalvoordeel Noord-Nederland beschikbaar op dalvoordeelnoordnederland.nl